Трагедия в Етиопия, двама бегачи умряха по време на легендарно състезание

OFFNEWS 27 ноември 2017 в 11:39 4407 0

Жестока трагедия почерни леката атлетика в Етиопия. Двама бегачи на дълги разстояния са починали по време на легендарното 10-километрово състезание Great Ethiopian Run road race, съобщават организаторите на надпреварата, но без да уточняват имената на жертвите и причините за техните кончини.

Медицински експерти обаче смятат, че двамата са получили сърдечни проблеми по време на самото състезание.

"Двама бегачи припаднаха и бяха откарани незабавно в болница, но не оцеляха. Ще съобщим повече детайли в близките дни", написаха организаторите на състезанието в социалните мрежи.

Очевидец на един от двата инцидента уточнява, че той се е получил след края на състезанието и самият бегач е бил отведен моментално с линейка.

Близо 45 хиляди души стартираха в неделното бягане на 10 километра, а сред тях бяха олимпийската шампионка на 5000 метра Вивиан Черуийот от Кения и бившата номер 1 в света в полумаратона Лорна Киплагат от Холандия.

Шампион при мъжете стана Селемон Барега, който през юли триумфира с титлата на 3000 метра на световнтото първенство за юноши до 18 години в Найроби, а месец по-късно зае пето място на 5000 метра на световното първенство за мъже и жени в Лондон. При дамите трофея вдигна Дейнеба Имер.

Иначе самото състезание се провежда от 2001 година и негов основател е легендарният бегач Хайле Гебресаласие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови