Още трима руски атлети ще се състезават под неутрален флаг

OFFNews 24 февруари 2017 в 12:15 2021 0

След Дария Клишина и Юлия Степанова Международната асоциация на лекоатлетическите федерации позволи на още трима руски атлети да се състезават отново.

Състезателката по овчарски скок Анжелика Сидорова, спринтьорката Кристина Сивкова и хвърляча на чук Алексей Сокирский са с "изключение на критериите за допустимост", обявиха от федерацията.

Тримата атлети ще се състезават като неутрални спортисти. Участието им все още ще бъде предмет на одобрение от страна на организаторите на отделните състезания по лека атлетика. Преди тримата спортисти късметът се усмихна на скачачката Дария Клишина и спринтьорката Юлия Степанова.

Президентът на ИААФ Себастиан Коу сподели мнението си по тази тема: "Процесът на кандидатстване като неутрални атлети е нашето желание да подкрепим надеждите и стремежите на всички чисти спортисти, включително и руски спортисти, които са били провалени от националната им система", каза той.

През ноември 2015 година Русия беше лишена от участие в международни състезания, след като стана ясно, че спортисти на "Сборная" масово са се възползвали от държавно подпомаганата програма за употреба на допинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови