Мирела Демирева не защити среброто от Рио

OFFNews 07 август 2021 в 15:34 4336 0

Снимка БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Мирела Демирева завърши на 12-о място във финала на скок височина на олимпийския турнир по лека атлетика в Токио.

Българката Демирева завърши с 1.93 метра и не успя да повтори изключителното си представяне на предишните Игри в Рио де Жанейро, където спечели сребърното отличие със скок от 1.97 метра.

Демирева започна колебливо, като преодоля стартовата височина от 1.84 метра от втори опит. В последствие тя се справи с 1.89 и с 1.93 от трети опит. На 1.96 метра тя беше близо до успеха при последния си трети опит, но закачи леко летвата с крак и тя падна, което сложи край на състезанието за Демирева.

Българката направи лично постижение за сезона в квалификациите с 1.95 метра в четвъртък. През сезона тя беше скачала максимум 1.91 метра.

Шампионка със скок от 2.04 метра стана Мария Ласицкене от Руския олимпийски комитет, следвана от представителката на Австралия Никол МакДермът с 2.02 метра, а почетната стълбица допълни изгряващата звезда от Украйна Ярослава Магучих с 2.00 метра.

"Съжалявам. Истината е, че опитах. Скачах. Много исках да се представя по-добре. Както всеки атлет, все пак живеем с мисълта за тази Олимпиада от пет години. Имаше и хубави моменти през този период, съжалявам, че 2021 година не беше най-силната ми.

Все пак отново вдигнах височини. Не го бях правила от 2019 година. Имам върху какво да работя, нямам намерение да се отказвам. Треньорът ми е с мен. Усещам потенциала си, обожавам да скачам, въпреки всичките мъки. Малко съм разочарована от себе си, но въпреки всичко продължавам напред. Знам, че мога да дам повече на любимия си спорт", заяви българката след участието си във финала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови