Клишина не иска проблеми заради руския флаг

OFFNews 09 август 2017 в 11:15 2277 0

Руската звезда в скока на дължина Дария Клишина не иска да си създава проблеми на световното първенство по лека атлетика заради националния флаг. Тя е допусната до участие под неутрален флаг заради действащите санкции срещу руската атлетика за системна употреба на допинг.

Самата Клишина е вън от подозрение, тъй като живее и тренира в САЩ. Тя беше и сред участничките на олимпиадата в Рио де Жанейро, където също се състазава под неутрален флаг, в случая на МОК.

"Ако спечеля в Лондон и ми подадат знамето, ще го откажа. Не искам да си създавам такива проблеми. Знам как ще изглежда това в очите на руската общественост, но какво мога да сторя? Може би дори няма да направя почетна обиколка на стадиона, а ще си остана в състезателната зона", казва Клишина пред Би Би Си.

Тя много добре знае как ще бъде оплюта от част от руснаците, тъй като го е преживявала около олимпиадата. Тогава тя баше допусната в последния момент до участие и прие, след което беше залята негативни коментари, че е предател на Родината.

"Седмицата преди Олимпиадата ме изтощи емоционално. Получавах много обидни съобщения в Инстаграм, но не ги четях. От това нямаше голяма полза, тъй като ми ги преразказваха.

Не разбирам защо ме нападнаха. Според мен Юлия Степанова нямаше право да казва, че всички руски атлети взимат допинг в онзи филм от 2014 година. Имаме толкова много атлети, които никога не са били замесвани", казва още Клишина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!