Евроспорт излъчва всяка секунда от Световното първенство по лека атлетика

Иван Чешанков, Евроспорт 03 август 2017 в 18:37 3538 0

Пет години по-късно най-добрите атлети в света отново ще направят зрелищно представление в Лондон. През 2012-а британската столица прие олимпийските игри, а в следващите 10 дни (4-13 август) ще домакинства на 16-ото световно първенство по лека атлетика.

Както винаги Евроспорт ще покаже надпреварата от първата до последната секунда и ще предложи на зрителите интересни мнения, интервюта, исторически факти и статистика.

В края на всеки състезателен ден ще има специално шоу с олимпийските и световни шампиони Джонатан Едуардс (троен скок) и Грег Ръдърфорд (скок дължина). Едуардс, който държи световния рекорд в тройния скок от 1995-а, ще бъде активен и в микс-зоната със светкавични интервюта.

Световното първенство в Лондон е обявено като последния голям форум за Юсейн Болт, който ще сложи край на изумителната си кариера с бягания на 100 м и 4х100 м. За негов заместник на трона е сочен олимпийският и световен шампион и рекордьор на 400 м Уейд ван Нийкерк. 25-годишният южноафриканец ще гони златен дубъл на 200 и 400 м, а това е постигано досега само един път на световно – от Майкъл Джонсън в Гьотеборг през 1995 г.

Българският отбор за Лондон е съставен от осем атлети. В последния момент спортист №1 на България за 2016-а Мирела Демирева получи покана от световната федерация.

Олимпийската и европейска вицешампионка в скока на височина не покри норматива за участие, но това направиха само 20 атлетки и ИААФ допълни квотата от 32 с покани.

Ивет Лалова (100 и 200 м), Габриела Петрова (троен скок), Радослава Мавродиева (гюлле), Митко Ценов (3000 м с пр.), Тихомир Иванов (скок височина), Момчил Караилиев и Георги Цонов (троен скок) са останалите ни участници в първенството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови