Болт се оплака от условията на стадиона в Лондон

OFFNews 05 август 2017 в 13:55 2664 0

Юсейн Болт спечели шестата последна серия в спринта на 100 метра на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. Той записа резултат от 10.07 секунди, което го остави с 8-мо време сред всички участници.

Както е известно ямайския спринтьор ще сложи край на кариерата си след надпреварата. Юсейн Болт не бе доволен от представянето си и го определи като "ужасяващо".

Той се оплака от стартовите блокчета, които не били застопорени добре и се клатели. С най-добър резултат от 1/4-финалните серии е друг състезател от Ямайка-Джулийн Форте, който записа резултат от 9.99 секунди.

Джъстин Гатлин също не бе убедителен пред английската публика и постигна 10.05 секунди. Полуфиналите са днес в 21.05 часа, а финалът е в 23.45 ч.

Английската публика пък за пореден път показа, че обожава атлетиката. Още час преди началото на втория ден на Световното първенство оживлението около Олимпийския стадион бе доста сериозно.

Тълпи от хора се "изсипваха" на гара "Стратфорд", която води към олимпийския парк. Хората чинно спазваха правилата и демонстрираха отлично настроение по пътя към стадиона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови