'Живот в сенките' отново по Epic Drama

Скандинавският шпионски трилър от епохата на Студената война се завръща с втори сезон на 30 септември

OFFNews 30 август 2021 в 00:50 3378 0

Създаден от тандем майка и дъщеря, Кристи и Катри Манинен, стилният трилър в десет части „Живот в сенките“ е базиран на действителната битка между КГБ и ЦРУ за контрол над Финландия в навечерието на президентските избори през 1955 г.

След Втората световна война тази малка скандинавска държава се оказва бойно поле в най-големия световен конфликт. За да се съхрани, държавата трябва умело да лавира между двете суперсили, които не биха спрели пред нищо, включително тотална война, за да поемат контрола.

Добре дошли в „ЖИВОТ В СЕНКИТЕ“! В 50-те години на 20-и век най-горещата точка в Студената война не е Вашингтон, нито пък Москва, а Хелзинки, Финландия.

Главният женски персонаж Хелена Коронен (в ролята е Emmi Parviainen, която получи номинация за „финланските Еми“ за превъплъщението си), е млада финландка, която учи в Ню Йорк, когато е атакувана от мистериозен нападател. Току що завърнала се от САЩ и преследвана от смътни спомени от детството, тя се обръща към дядо си (в ролята Hannu-Pekka Björkman) за отговори.

Той не е просто загрижен за нея; той е заместник началник на Финландската тайна полиция, „Юмрукът“ – топ секретна организация, натоварена със задачата да опази неутралитета на страната. Когато нещата се оплитат и личният и професионалният живот на Хелена се сблъскват, тя решава, че единственият начин да разбере истината е да излезе на първа линия като се присъедини към „Юмрукът“.

Светът на „Живот в сенките“ е мрачен и брутален - не му липсват влизания с взлом, избягване на смъртта на косъм и солидна доза насилие, а исторически факти и художествена измислица се преплитат умело в десетте части на поредицата. Така Хелена и „Юмрукът“ се срещат с реално съществували личности като финландския президент Паасикиви и премиер Кеконен, докато се опитват да предотвратят превес, на която и да е от враждуващите страни.

Макар, че Финландия като цяло успява да се справи с предизвикателството, не всички герои от „Живот в сенките“ ще имат този късмет!



Припомнете си първи сезон на „Живот в сенките“ всеки четвъртък в 22:00 в очакване на премиерата на сезон 2 на 30 септември!

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM EON TV. За всички оператори, които предлагат Epic Drama в мрежите си и програмата на ТВ канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG

Гледайте първи епизоди на някои от сериалите по канала онлайн, без регистрация, на https://www.epicdrama.bg/watch-now/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови