Защо в Уганда танцуват ръченица (видео)

OFFNews 22 октомври 2020 в 14:29 4321 0

Снимка Facebook/ Усмивка за Африка

Видео с африканци, които танцуват български народни танци обиколи социалните мрежи. "Далеч от родината, но близко до родното. Поздрави от Уганда" е посланието на клипа, в който усмихнатите танцьори изпълняват изключително професионално българските ритми

Даниел Делибашев, основател на фондацията "Усмивка за Африка", разказва пред БНТ, че танцьорите сами са намерили българските хорá в интернет и решили да го изненадат, в знак на признателност за инициативите, които фондацията подкрепя.

Изцяло самостоятелно са научили българските народни танци, никой не ги е обучавал, и продължават да учат нови стъпки, разказва Даниел. Те участват в много фестивали и изпълняват изключително много и различни танци, така че са имали съвсем малко време да научат българските ритми, допълва той.

Даниел посещава Уганда за втори път. Впечатленията си споделя във Фейсбук страницата "Усмивка за Африка":

В обиколката ни из гетото днес, посетихме "къща", в която живеят 6 възрастни и 8 деца. Преди време тяхната се срутила заради обилен дъжд. Сега са подслонени под и оградени от няколко ламарини, а вътре освен изкорубен диван, туби за вода, разпръснати малко дрехи, друго няма да намерите. Както виждате, подът е естествен... сега е пръст, но като завали...кал.
В дъното вляво има отделна "стаичка". За да се свре в нея човек обаче е необходимо да се посгъне на 2 на 3. За пореден път обикалям из гето в Кампала, но всеки път се натъквам на гледки, които са трудни за преживяване

Пред "Усмивка за Африка" предстоят нови проекти, свързани с образование и обучение на младежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови