За бежанците в България: Дом на киното със специална прожекция на филм за съдбата на мигрант

ОFFNews 19 юни 2017 в 12:55 2732 0

На 22 юни от 18.30 часа Домът на киното организира специална прожекция на филма "Другата страна на надеждата", на която са поканени всички бежанци, пребиваващи в България. 

На специалната прожекция ще присъстват бежанци, посещаващи Центъра за интеграция на бежанци и мигранти, както и доброволци от Каритас България, които след края на филма ще проведат дискусия па темата на филма - животът на един бежанец от Сирия, опитал се да потърси убежище във Финландия.

Организаторите канят и софийската публика на събитието, за да заяви своята съпричастност и да подкрепи хората, прогонени от войната в родните си места.

Филмът разказва две истории, които се преплитат. В първата срещаме Халед, който е сирийски бежанец. Качил се на товарен кораб, той се оказва в Хелзинки, където официално иска убежище, но без да се надява на особен успех.

Викстрьом е вторият персонаж. Той е пътуващ търговец, който се опитва да продава вратовръзки и мъжки ризи. В един момент обаче решава да зареже търговията и да се посвети на залозите, като така успява да си купи ресторант в най-отдалечената част на Хелзинки.

Билети на цена от 7/5 лв. на касата на Дом на киното и онлайн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови