Виртуозният маестро Милен Начев се завръща на българска сцена след 10 години

OFFNews 27 май 2024 в 16:22 1054 0

Милен Начев

Снимка Софийска филхармония

Милен Начев

Диригентът Милен Начев се завръща на родна сцена за концерт със Софийска филхармония. Той ще бъде на 30 май в зала „България“.

Програмата включва творби от Морис Равел – Алборада дел грациозо, Пол Дюка – Симфонично скерцо „Чиракът-магьосник“, Мануел Де Файа – Сюита №2 от балета „Тривърхата шапка“, и Николай Римски-Корсаков – Симфонична поема „Шехерезада“.

От 2012 г. Милен Начев е диригент на световноизвестната компания Shen Yun Performing Arts, базирана в Ню Йорк. С над 1200 представления в Северна и Южна Америка, Европа, Азия, Нова Зеландия и Австралия, Начев е достигнал до сърцата на милиони. Той е дирижирал концерти на най-престижните сцени като Карнеги хол, Кенеди център, Чикагската симфонична зала и Tokyo Opera City Concert Hall.

В продължение на осем години той е главен диригент на симфоничния оркестър на Българското национално радио и главен гост-диригент на симфоничния оркестър на Румънското национално радио. Бил е и музикален директор и диригент на симфоничния оркестър на Белградското радио и телевизия, артистичен директор на International Symphonic & Opera Workshops, Ltd. Неговите записи, излъчвани от BBC Radio 3, Mezzo TV и Radio France, са високо оценени от критиката и достъпни по целия свят.

Работил е с редица световноизвестни артисти като Денис Мацуев, Гена Димитрова, Чучо Валдес. За своя принос към музикалното изкуство е удостоен с награди от Ватикана, фондация „Наполеон“ в Париж и българското Министерство на културата.

Начев е известен със своята силна музикалност, отлична диригентска техника и богат репертоар.

Ангажиментите на Милен Начев като гост-диригент включват изяви с Филхармонията и Академичния симфоничен оркестър на Санкт Петербург, Театро Колон - Буенос Айрес, Симфоничния оркестър на Румънското национално радио, Филхармонията на Торонто, Националния симфоничен оркестър на Богота, Софийската филхармония, Естонския национален симфоничен оркестър, Филхармония на Карлови Вари, Чехия, Държавна опера Русе, и Филхармоничният оркестър на Буенос Айрес, Аржентина.

Билети вече са в продажба на касата на зала „България“ и в Ивентим.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна