Вестник ''Гардиън'' с ревю на романа ''Времеубежище'' на Георги Господинов

OFFNews 20 май 2022 в 16:29 2595 0

"Забавен и стряскащ роман за носталгията" - с това определение е наречен романът на българкия писател Георги Господинов "Времеубежище" в статия на английския вестник "Гардиън".

"От комунизма до референдума за Брекзит и конфликт в Европа, "Времеубежище" на Георги Господинов е забавен, но и плашещ роман, който изследва носталгията като оръжие" - пише британският вестник, цитиран от БТА.

Автор на статията е Патрик Макгинес, а в ревюто той разказва сюжетът на книгата, като подчертава, че клиниката, в която се развива действието, е и перфектна възможност за разказвача на Господинов да изследва двадесети век в Европа през погледа на травматизирани или съкрушени личности.

В рецензията е подчертано, че романът е писан в периода между референдума за Брекзит и руското нахлуване в Украйна, като Макгинес посочва, че това са две събития, които показват как носталгията може да се превърне в оръжие.

Освен добрите думи за романа на Господинов, авторът на статията Макгинес с написал, че романът има чудесен преводач в лицето на Анджела Родел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!