Вдигат статуя на Капитан Америка в САЩ (снимка)

ОFFNews 06 юли 2016 в 18:15 6944 1

Комикс гигантът "Марвел" ще издигне статуя на своя супергерой Капитан Америка в Ню Йорк, предаде Би Би Си.

Тя ще се намира в парка Проспект в Бруклин и ще е висока 3,96 метра. За направата ѝ ще бъде използван бронз, като се очаква тя да бъде открита на 10 август, а малко по-късно този месец ще се разкрие и как изглежда. 

Вестник "USA Today" обаче публикува скица на монумента, показваща как най-вероятно ще изглежда той.

Капитанът е застанал в героична изправена поза, държейки щита си, вдигнат високо във въздуха, докато е стъпил на постамент. Под него пък пише: "Аз съм просто едно хлапе от Бруклин", каквито са думите му в един от филмите, посветени на него.

Скица на статуята. Снимка: "USA Today"/"Marvel"

Някои фенове обаче коментираха, че Капитанът всъщност оригинално е родом от друга част на Манхатън - Долен Ийст Сайд (Lower East Side). Впоследствие "Марвел" променят това, което не се харесва на доста почитатели, според които Джак Кирби, създателят на персонажа, е живял именно в този квартал и затова е поставил героя си там, а не в Бруклин.

Във филмите обаче компанията решава да го направи от Бруклин, затова и монументът му ще бъде там. Това е логично, изтъкват някои коментиращи, според които повечето хора са гледали филмите, отколкото да са чели комиксите, и за тях той не е от Долен Ийст Сайд. Не е ясно защо обаче "Марвел" изобщо сменя мястото му на произход в кино продукциите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12830

1

Traian Savov

06.07 2016 в 21:30

Който си няма истински герои си има измислени
 
X

Подкастът на OFFNews