'Възвишение' от днес по кината в цяла България

ОFFNews Последна промяна на 10 ноември 2017 в 15:31 4935 0

Три години и половина след старта на проекта „Възвишение“, снимки в над 50 локации из цяла България и почти едногодишна постпродукция, филмът на Виктор Божинов по романа на Милен Русков е вече официално на екран в над 65 кина в цялата страна. 

„Възвишение“ вече получи изключително високи оценки и от критиката, и от първите си зрители, посетили предпремиерните прожекции, което дава големи надежди на киноманите, а и на продуцентите, че филмът ще има дълъг живот по родните екрани.

“Всеки един лев, който продукцията получи, е на екрана и вярвам, че това е верният път за българското кино, както и вярвам, че публиката ще го оцени. По време на снимките не сме правили никакви компромиси с „Възвишение“, а най-голямата награда за нас ще бъде, ако зрителите първо се посмеят, а после и поплачат с нашите герои.“ – заяви режисьорът на филма Виктор Божинов на официалната премиера преди дни.

Историята на „Възвишение“ е комбинация от исторически факти и художествена измислица. През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му извършват Арабаконашкия обир. Сред групата, осъществила обира, са Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев) – полуреволюционери, полуразбойници. Двамата получават задача от Димитър Общи да издирят Левски и да му предадат писмо. Пътуването на фона на прекрасни пейзажи от Стара планина е последвано от серия комични и драматични епизоди, които ескалират до един неочакван финал. Смях, сълзи, съчувствие, въодушевление – това са част от емоциите, които “Възвишение”-то на Виктор Божинов обещава да предизвика у вас.

В ролите ще видите цяло съзвездие от актьори - Алек Алексиев, Филип Аврамов, Захари Бахаров, Васил Михайлов, Юлиан Вергов, Димитър Рачков, Кирил Ефремов, Христо Петков, Малин Кръстев, Стефан Денолюбов, Параскева Джукелова и много други, а дебют в киното прави Стоян Дойчев (в ролята на Асенчо).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови