Васко Василев води солистите на Ковънт Гардън за 3 концерта под открито небе

Летните театри във Варна и Бургас и стадион „Юнак“ в София ще са сцена на истинска музикална лятна приказка

OFFNews 27 юни 2022 в 12:35 1137 0

Васко
Васко Василев.

Три големи летни концерта е планирал Васко Василев след броени дни. Summer Classics е името, под което цигуларят е обединил специална селекция от солисти от оркестъра на Кралската опера в Лондон, за среща с българската си публика.

„Отдавна мечтая за лятно турне. След края на Ковид пандемията мисля, че всички изпитваме необходимост да си върнем обратно удоволствието от музиката и срещите по време на концерти“, споделя Васко Василев. „Поканих част от своите колеги в оркестъра на Кралската опера в Лондон да дойдат с мен. Много мислихме и за репертоара и смятам, че ще направим истински празник на класическата музика. Имам късмет да имаме подкрепата на Fibank, за да мога да си позволя да поканя хората, които искам“.

Съставът от музиканти е изключително пъстър. Колеги на Васко от всички точки на света ще долетят до София – Япония, Сингапур, Франция, Норвегия, Англия, Австрия, Испания за Summer Classics Tour. Репертоарът е избран в синхрон с романтичните открити локации и горещите летни вечери.

Концертите се организират със съдействието на Първа Инвестиционна Банка като част от кампанията Debit Mastercard Platinum.

Билетите са в продажба в мрежата на Ивентим, а всички концерти са с начален час 21:00 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови