Васил Петров тръгва на турне по морето със Световни хитове в симфоничен джаз

OFFNews 26 юли 2023 в 14:27 1196 0

Васил Петров на турне

Снимка Васил Петров

Васил Петров на турне

Певецът Васил Петров започва поредица от концерти „Световните хитове в симфоничен джаз“ на 11 август, на открита сцена в двореца в Балчик, съобщават от екипа на изпълнителя.

Следва Черноморец – на 14 август, на 15 август – Поморие, 16 август – Бургас, и 17 август – Несебър.

На сцената ще бъде също Врачанската филхармония с маестро Христо Павлов, както и Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни), Христо Минчев (бас), с които Васил Петров си партнира четвърта година.

Ще звучат световни хитове, евъргрийни, откъси от мюзикъли, превърнали се в световни джаз стандарти, филмови теми, както и класика. „Проектът съчетава суингиращата енергия на джаз групата с изисканото и романтично звучене на големия оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и неочаквани импровизации“, коментират от екипа на Васил Петров.

Специален гост солист в програмата са младата певица и пианистка Валерия Стоянова, с която ще направят дуетни изпълнения. Втори гост солист е цигуларката Зорница Иларионова, с която също ще направят дуетни изпълнения. Тя ще се представи и с филмови теми, наградени с „Оскар“, както и с класика.

В нов прочит на Васил Петров ще звучат Bésame Mucho, Soldier of fortune, Caravan, I was made for loving you, Yesterday, My Way, „Подслон в дъжда“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки