Васил Петров отново на симфонично турне SymphoNY way 2

OFFNews 06 юли 2022 в 13:21 829 0

SimphoNY way 2

Снимка Симфониета Враца

На концерта ще звучи музиката на Beatles, Deep Purple, Стинг, Kiss, филмовите теми на Джон Уилямс и Чарли Чаплин, хитове на Франк Синатра, Дюк Елингтън, Антонио Карлос Жобим и френска класика

"Българският Франк Синатра", както го наричат феновете, Васил Петров отново тръгва на симфонично турне SymphoNY way 2, съобщават от екипа на изпълнителя. Лятното турне започва на 9 август от Свети Влас, на сцената на амфитеатър "Арена".

Следващите дати са 10 август - на открита сцена в парка на с. Марян, община Елена, по покана на читалище "Наука 1900". На 15 август Петров е в Кърджали, в двора на Регионалния исторически музей, 16 август - в Казанлък, в Алиолувата къща, 17 август - в Пазарджик, на сцената на драматичиня театър "Константин Величков".

Концертите продължават и през септември - в София, на 11 септември, на сцената на парк театър "Борисова градина", на 16 септември - в Благоевград, в зала "Яворов", и на 17 септември - в Разлог.

Тази година Васил Петров представя обновена концертна програма SymphoNY way (Симфоничен начин) с нови хитове от филмови теми, през джаз стандарти, поп и рок хитове, боса нова музика до класически произведения на световни композитори.

Ще звучат и едни от най-любовните песни от последните 100 години, част от новия му албум Love Songs Vol.1. С мащабния звук на Врачанската филхармония, в аранжименти написани за самия него, ще звучи музиката на Beatles, Deep Purple, Стинг, Kiss, филмовите теми на Джон Уилямс и Чарли Чаплин, хитове на Франк Синатра, Дюк Елингтън, Антонио Карлос Жобим и френска класика под диригентската палка на маестро Христо Павлов.

На сцената с Васил Петров ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост е цигуларката Зорница Иларионова, която ще покаже своята талант на класически произведения и филмови теми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови