Варненско лято 2020: Интеграл на Бетовеновите сонати за пиано и виолончело

OFFNews 25 август 2020 в 14:27 2192 0

Ярки млади таланти, които прославят България по световните сцени, се връщат в родината си, за да се срещнат на сцената на Международния музикален фестивал “Варненско лято”. Спечелили десетки награди от световни конкурси за виолончело, солисти на едни от най-големите оркестри, концертирали в престижни зали, те ще изпълнят Интеграл на сонатите на Бетовен за пиано и виолончело в годината, когато музикалният свят отбелязва 250 години от рождението на композитора.

На сцената на Държавна опера – Варна, ще се качат виолончелистите Стефан Хаджиев, Александър Сомов, Лиляна Кехайова, Атанас Кръстев и Милан Каранович заедно със също толкава успешните и международно утвърдени пианисти проф. Милена Моллова, Асен Танчев, и Хория Михаил от Румъния.

Интегралът продължава линията, която Международният музикален фестивал „Варненско лято“ поддържа и в която ценителите могат да чуят интеграли от произведения на класически композитори, интерпретирани от най-успешните наши артисти.

Вечерта събира цвета на челистите, някои от които са съвсем млади и правят забележителен пробив по световните сцени. Концертът ще разкрие Бетовеновото виждане за динамичния и богат диалог между челото и пианото и ще бъде поредното събитие - почит към юбилея на гения.

В програмата са Соната № 1 Фа мажор опус 5 № 1, която ще изпълнят Милена Моллова, пиано, и Стефан Хаджиев, виолончело; Соната № 2 сол минор опус 5 № 2 в изпълнение на Асен Танчев, пиано, и Александър Сомов, виолончело; Соната № 3 Ла мажор опус 69 в изпълнение на Милена Моллова, пиано, и Лиляна Кехайова, виолончело; Соната № 4 До мажор опус 102 № 1, в изпълнение на Хориа Михаил, пиано, и Атанас Кръстев, виолончело и Соната № 5 Ре мажор опус 102 № 2, изпълняват Хориа Михаил, пиано и Милан Каранович, виолончело.

Билети за концерта тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!