Варна ще е част от Battle of the bands на Midalidare, Rock in the wine valley

Поради големия брой групи от Варна и региона, организаторите включиха и морската столица в кастингите

OFFNews 22 март 2017 в 14:07 4504 0

Тази година за първи път ще се проведе фестивалът Midalidare, Rock in the wine valley, на който на една сцена ще видим WASP, Gotthard, Dirkschneider и Doro.

Организаторите подават ръка и на младите рокаджии, които мечтаят за светлините на прожекторите и специално за тях се провежда Battle of the bands, като голямата награда за победителя ще бъде да свири на една сцена със световните банди както и запис в професионално звукозаписно студио и ваучер от музикален магазин на стойност 1000 лв.

Всяка банда, която иска да участва трябва да направи следното:

До 31 март 2017г. кандидатите да изпратят на е-mail: [email protected]

- 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едно трябва да бъде на английски език и изпълнение наживо ще бъде от полза. (условие е видеата да бъдат качени в YouTube)
- да бъде приложена информация за групата
– лице и мейл за обратна връзка
- предпочитан град за кастинг (София, Пловдив, Стара Загора или Варна).
- Бандата да може да изсвири минимум 30-минутен сет.

По изпратените материали, ще се извърши предварителен подбор на групите и до 10 април 2017г. ще бъдат обявени класиралите се, както датите и местата на кастингите в посочените градове, където участниците ще трябва да представят на живо своя музикален потенциал.

Квалифицирано жури ще излъчи 3 български групи, които ще влязат в битка с банди и от други страни още през първия ден на Midalidare, Rock in the wine valley.

На 9 юни 2017г. на сцената на Midalidare, Rock in the wine valley, ще свирят в битка 6 рок банди, от които публиката ще избере един победител. Същият ще бъде удостоен с възможността да закрие вечерта на 10 юни, броени минути след хедлайнера на вечерта - Gotthard.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови