Въпреки съкрушаващите рецензии Джурасик свят: Господство измести Топ Гън и зае първо място в бокс-офиса в САЩ

OFFNews 13 юни 2022 в 14:00 2793 0

Джурасик свят: Господство

Снимка Facebook

Филмът "Джурасик свят: Господство" зае първото място в бокс-офис класацията на Северна Америка с излизането си, като донесе приходи от 143 милиона щатски долара, съобщиха световните информационни агенции.

Последната част от популярната поредица за динозаврите беше жестоко нападната от критиците, което доведе до ужасяващия рейтинг от 37% в сайта за рецензии Rotten Tomatoes. Резултатът дори надминава предишния най-ниско оценен филм от поредицата - "Джурасик свят": Рухналото кралство“, който все още има само 47% рейтинг, пише „Giant Freakin Robot“.

Въпреки лошите отзиви, шестият филм от поредицата привлече много зрители в киносалоните. С продадените билети по света приходите от него през първия уикенд на екран са 389 милиона долара. Те обаче не могат да се мерят с успеха на филма "Джурасик свят" от 2015 г., който поднови интереса към трилогията "Джурасик парк". Той донесе при дебюта си 208 милиона долара и приключи с 653 милиона долара в Северна Америка и 1,6 милиарда на световния пазар.

"Топ Гън: Маверик" слезе на второ място с приходи от 50 милиона долара. Това е голямо постижение за всеки филм през третия уикенд на екран, но е още по-значимо при конкуренцията на "Джурасик свят".

Трето място в бокс-офис класацията на Северна Америка зае "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" с 4,9 милиона долара. Четвърти остана "Бургерите на Боб: Филмът" с приходи от 2,3 милиона долара. На пето място е анимацията "Лошите момчета" с 2,3 милиона долара.

Искате да знаете повече?

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Dzhurasik-Sviat-Gospodstvo-kakvo-kazvat-paleontolozite-za-filma_185442.html

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!