В Перник отвориха книжарница на мястото на кръчма

ОFFNews 20 април 2016 в 21:28 7873 5

За неочаквана трансформация и тежък културен обрат съобщиха от сайта "Перник нюз" - местна кръчма бе преобразувана в книжарница.

„Гледам и не вярвам на ушите си”, пише авторът на статията, цитирайки популярен български телевизионен водещ, който може, а може и да не е Юлиан Вучков.

"От място с бира за 1.20 лв. и всички „екстри” на непретенциозно квартално кафене-пивница, сега помещението е оазис на културата – книги, филми, музика! За всеки джоб и вкус! Дори с модерните промоции.. но не на дрешки и обувки, а на книги", допълва материалът. 

Книжарницата може да бъде намерена на ул. "Благой Гебрев", като се отбелязва, че тя работи с фирма, снабдяваща я с качествени книжни поредици за добри пари.

"Да заложиш на книги, музика и филми – и то във времето, в което всички твърдят, че са отживелица, победена от виртуалните „екстри”. Можело и в Перник да се родят такива добри новини! Или както каза един учуден перничанин, снимайки промяната на мястото – "Надежда има"!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12621

4

TOR

21.04 2016 в 08:57

Имало надежда...
Както казват, ако виждаш надежда, значиси в Обеля...
А без майтап, първата библиотека, не читалище, а библиотека е в Перник. Първото улично осветление, първите жилища за работници, безплатна болница, санаториум икакво ли още не.
Лошата слава на Перник се дължи на завода в Червена могила, заради който 15 000 престъпници и курволяк бяха докарани от цяла България за работна ръка.

77927

3

El Commandante

20.04 2016 в 23:12

Значи предназначението на помещението не се променя- и преди и сега културно средище.

Освен тва в книжарница също може да се осведомиш за здравето на Миле Китич, така че всичко е ОК.

12347

1

ЗахариЯт

20.04 2016 в 22:10

Това никога няма да могат да го отнемат на перничани! Напред, братя, просветата е слънце!