Утре се открива денонощната книжарница и библиотека на НДК

OFFNews 15 септември 2015 в 16:42 6596 0

"Перото" в НДК.

На 16 септември от 17:30 часа в Централно фоайе – изток на НДК ще бъде открита първата в страната денонощна книжарница и библиотека "Перото".

“Перото”, освен като част от цялостната ни стратегия за подкрепа на литературата е и една мечта. Едно място, където писатели, поети, издатели и най-вече четящите хора ще могат да се събират”, заяви пред bTV директорът на НДК Мирослав Боршош.

Директорът на Двореца разкри, че официалното откриване на новото литературно пространство ще има много сериозна програма, която ще започне с 24-часово четене, почти всеки ден ще има представяния на нови книги, в понеделник ще има специален литературен гид, а няколко литературни клуба ще заживеят своя живот там.

“Там може да четете книгата, която обичате, а после да я оставите, купите или подарите на някого”, допълни той.

Той говори и за някои от бъдещите проекти на културната институция като театъра и киното.

“Ще открием театър Азарян на 26 октомври с представлението “Чайка” на Явор Гърдев. Другото театрално пространство в Двореца е ДНК. То е за независим театър, пърформанси и съвременен танц. Всеки един творец може да кандидатства със своите театрални проекти. Ще видим много интересни артисти, които досега са имали проблем да представят своите творби”, добави Боршош.

Тазгодишното издание на “Киномания” също ще предложи изключително интересни заглавия на феновете, сред които “Хамлет” и “Роджър Уотърс - Стената”, а откриването ще бъде с българския филм “Каръци”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!