Том Ханкс, Том Харди и Леонардо ди Каприо в драматичния сезон на TV1000

OFFNews Последна промяна на 29 август 2021 в 00:39 5667 0

Насладете се на най-добрите драматични филми по филмотечния TV1000 всяка вечер през септември. С участието на някои от най-известните имена в историята на киното - Анджелина Джоли, Кийра Найтли, Дензъл Уошингтън, Робърт де Ниро и още - и режисирани от някои от най- големите майстори на киното - Серджо Леоне, Дейвид Финчър, Джонатан Деми, Майкъл Уинтърботъм...

Това са истории по страхотни книги, базирани на забележителни истории от реалния живот, и оригинални и вдъхновяващи филми, получили признание и награди.

„Завръщането“ с Леонардо ди Каприо и Том Харди

Действието на филма се развива през 1823 година в Монтана, северните земи от покупката на Луизиана. Хю Глас (Леонардо ди Каприо) е ловец, който е част от отряда за събиране на животински кожи на капитан Андрю Хенри (Донал Глийсън). Глас има син от индианка, за който се грижи сам.

Бивакът на ловците е нападнат от индианци Арикара (наричани Рий), които избиват по-голямата част от отряда. Една четвърт от екипа на капитана се спасява, сред които са Хю Глас, сина му Хоук и Джон Фицджералд (Том Харди).

Малко след като избягват от индианците, Глас е нападнат от мечка гризли, която след дълга борба успява да убие, но получава множество наранявания и отрядът се принуждава да го носи на носилка. Понеже носенето му забавя екипа, капитан Хенри решава да убие Глас, но в последствие решава...

Премиера: понеделник, 27 септември

„Филаделфия“ с Том Ханкс и Дензъл Уошингтън

За ролята на болния от СПИН Андрю Бекет във филма „Филаделфия" Том Ханкс е награден през 1994 г. с Оскар за най-добър актьор.

Филмът на Джонатан Деми е носител на два Оскара от пет номинации и разказва истинската история на успешния млад адвокат Андрю Бекет (Том Ханкс), който е уволнен от голяма адвокатска кантора, малко след като се разболява от СПИН. Андрю е твърдо решен да съди работодателите си за дискриминация, но кантората е толкова влиятелна, че никой адвокат във Филаделфия не иска да поеме делото.

В отчаянието си младият мъж решава да се обърне към Джо Милър (Дензъл Уошингтън) – хомофоб със съмнителна репутация, който обаче има нужда от парите и общественото внимание, които участието в едно подобно дело могат да му донесат. За Андрю предстоящата битка в съдебната зала има съвсем ясни параметри и цели – той се бори за репутацията си, за живота си и в името на справедливостта. Джо, който е разделен от Бекет от дълбока социална и културна пропаст, пък ще трябва да се пребори със собствените си страхове и предразсъдъци към хомосексуалните хора.

Излъчвания: от сряда, 1 септември

„Непобедено сърце“ с Анджелина Джоли и Майкъл О’Хеър

На 23 януари 2002 г. светът на Мариан Пърл се променя завинаги. Съпругът й Даниъл, репортер от "Уолстрийт Джърнъл", прави журналистическо разследване за атентатора Ричард Рейд, което отвежда двамата в Карачи, Пакистан. Там той си урежда среща с посредник, обещал да го свърже със загадъчен източник на информация. Потегляйки за срещата, Дани казва на Мариан, че може да закъснее за вечеря. Така и не се завръща.

В името на непокорния дух на Дани и на неговата непоколебима вяра в журналистиката, Мариан решава да пише за изчезването му, за неуморните си усилия да го открие и за евентуалния му убиец в мемоарите си, които са в основата на филма.

Премиера: събота, 25 септември

„Животът на момчето“ с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро

През 1957 година майка и син напускат източните щати. В търсене на място за нов живот те се установяват в Сиатъл, където жената открива поредния кандидат за брак и семейство. Тя се омъжва за един привидно учтив и любезен гаражен механик, но скоро той разкрива истинската си същност на насилник и алкохолик. В битката за малкото останала надежда в една невъзможна ситуация, момчето вижда своето спасение в бягство от малкия град...

В биографичната драма участват също:Елън Бъркин, Крис Купър, Карла Гуджино, Тоби Магуайър.

Премиера: неделя, 26 септември

„Дукесата“ с Кийра Найтли и Рейф Файнс

Филмът представя живота на английската аристократка от XVIII в. Джорджиана, 1757 - 1806 г. (Кийра Найтли), която е била одумвана за екстравагантния си обществен и личен живот. Попаднала в капана на нерадостен брак с жестокия и студен херцог (Рейф Файнс), тя скоро осъзнава, че е част от нелеп триъгълник с постоянната любовница на съпруга си. Неочаквано за себе си, херцогинята се влюбва в амбициозен млад политик (Доминик Купър).

Любовната афера на младата аристократка се превръща в опасен конфликт със съпруга, предвещаващ голям скандал с непоправими последствия.

Премиера: понеделник, 13 септември

За пълната програма на филмотечния канал посетете www.TV1000.bg
Следете и www.Facebook.com/TV1000BG

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови