Тhe Siervas: монахините, които разбиват рок сцената (видео)

Оffnews 06 февруари 2017 в 19:20 6870 0

Тhe Siervas са група от 12 перуански монахини, които използват разнообразни инструменти в своята музика - от класическа цигулка или кларинет до електрическа китара и барабани, предава Rome report.

В превод името на групата означава "слуги" в препратка към тяхната служба на Бог. 

Те бързо стават популярни по цял свят с първия си музикален клип към песента "Вярвай в Бог". Той вече има почти милион гледания в "Ю туб", а песента разказва за момче, което се губи в търговския център, но открива Божията любов.

Монахините споделят, че имат само една цел в тяхното творчество - да проповядват любов към Бог.

"Идеята е, че музиката може да предава посланието на вярата. Това е най-важно за нас. За да достигне посланието ни до повече хора, използваме много различни инструменти и създаваме музика в различни жанрове", споделя сестра Синди. 



Групата няма недостиг на почитатели. Монахините са подпомагани от както от гражданите на Перу, така и на известни продуценти, работили с групи като Foo Fighters и Nirvana.

В момента групата обикаля из Латинска Америка, а билетите за представленията им се изкупуват бързо. Те също така работят и над втория си албум. 

Приходите от всички дейности на групата се насочват към най-нуждаещите се. 

"Всичко, което спечелим, е за благотворителност. Миналата година с пари от концерти успяхме да подпомогнем създаването на християнска общност в Ангола. Тази година искаме да подпомогнем една от най-бедните части на Перу - Аякучо", казва сестра Хосефина. 

"Вярвай в Бог" има силно рок звучене. Вижте клипа към песента:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови