Теодосий Спасов представя първата си фотографска изложба за Антарктида

OFFNews 08 декември 2020 в 11:54 2608 0

Снимка БНР

Известният музикант Теодосий Спасов открива своята първа изложба за Антарктида днес от 18.00 часа във фоайето на БНР.

„Аз винаги съм свързвал фотографията с музиката, дори на първия ми албум има фотография – аз с моя голям приятел Стефан Мутафчиев, и така фотографията за мен има свойството на музиката – да запечатва времето“, споделя Спасов пред БНР.

Куратори на изложбата, чиято тема е Антарктида, са отново Зафер Галибов, който споделя с Теодосий не само опита си от стотици концерти, но също така и един по-ранен антарктически опит, тъй като е посещавал същите места на Ледения континент преди години, и Ани Петрова – фотографът на БНР, също ключова фигура в съвременната българска фотография, включително и в концертната.

От стотици кадри тримата избират 27, които да разкажат по най-запомнящ се начин пътуването на Теодосий и китариста Християн Цвятков до Антарктида точно преди година.

„За мен беше много важно Галибов и Ани да направят тази селекция. Исках да се види, че там има живот, дежурствата по кухня на проф. Пимпирев, да се видят върховете, животните, океаните…“

На Антарктида музикантът свири „Танцът на пингвините“:

„Те имаха отношение към нашата музика и слушаха с огромно внимание, замръзнали, издаваха птичи възклицания след всяко изпълнение…“, спомня си музикантът.

Поради пандемична ситуация, събитието няма да бъде отворено за посетители, но изложбата ще остане за по-дълго, за да бъде разгледана след изтичането на локдауна, а вероятно ще има и виртуално представяне на по-късен етап.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!