Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50.000 евра и свети!

OFFNews 10 юни 2015 в 10:48 16723 10

Втори ден македонската преса и електронните издания коментират драстичната разлика в цените на двата паметника на цар Самуил - в София и в Скопие.

"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50.000 евра и свети!" - излиза със заглавие опозиционният портал Плусинфо.мк.

Паметникът в София е само за 50 000 евро и получи светещи очи като фарове, "а нам може да ни падне мрак на очи кога ќе сфатиме дека за него се платени фантастични 1,5 милиони евра народни пари!", отбелязва Кирилица.мк.

При паметника в Скопие мраморът не е ръчно изработен и оттук идва въпросът защо този паметник е толкова скъп. Това е машинна изработка, което поставя въпроса и за авторството на паметника, въпреки че машинната изработка е направена въз основа на чертежи. Но определено при нас, всичко, което се направи, е платено в повече, коментира пред "Слободен печат" експертът по културно наследство Донка Барджиева.

Новината за паметника на Самуил в София стигна и до Би Би Си.

От агенцията посочват, че в повод за дебати се е превърнало необичайното решение на автора очите на Самуил да светят.

В социалните мрежи се появиха и снимки на царя със слънчеви очила или като Дарт Вейдър, а част от жителите на столицата обявиха паметника за кич, допълва агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!