Талантът да виждаш с душата си (снимки)

OFFNews 02 юли 2014 в 21:48 5353 0

Снимка Марина Юнакова

Катрин Витали и Николай Николаев.

Музикален албум, посветен на незрящи деца и юноши, събра тази вечер в първо студио на БНР музиканти и „лекарите“ от клиниката по смехотерапия от „Пирогов“.

Албумът, носещ името „Невъзможна любов“, е съвместен проект на младата незряща певица Катрин Витали и основателят на клиниката по смехотерапия Николай Николаев, по-известен като бате Николай или д-р Коко.

Музиката в "Невъзможна любов" е написана от незрящия композитор Георги Холянов, а албумът е записан от незрящия звукорежисьор Панчо Карамански. Текстовете на песните пък са на поета Чавдар Тепешанов.

Преди шест години музикалният педагог Георги Холянов създава в столичното училище за незрящи „Луи Брайл“ трупа от „пеещи ангели“, които по-късно стават съществена част от клиниката по смехотерапия на бате Николай – деца в неравностойно положение лекуват с „музикотерапия“ болни деца.

Така се ражда и идеята за „Невъзможна любов“ - 12 песни, разказващи за любовта, която незрящите виждат с душите си.

Албумът е издаден в 2000 копия, като 1000 от тях ще бъдат подарени, а останалите 1000 ще бъдат продадени. Всички средства от продажбата ще отидат в помощ на незрящи деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови