Свалиха спектакъл с участието на Дмитрий Назаров от „Кухня“ заради антивоенни изказвания

OFFNews 13 януари 2023 в 12:49 10392 5

Снимка Скрийншот

Дмитрий Назаров - за феновете на сериала "Кухня" в България уточнението (вляво) e излишно

В Нижни Тагил (Русия) беше отменено представлението „Коренът на злото“, където главната роля играе популярният актьор Дмитрий Назаров („Кухня“), който напоследък е от критиците на руската война в Украйна. Новината съобщи сайтът TagilCity с позоваване на градския Дворец на младежта.

Представители на сайта не уточняват причините за падането на спектакъла, като отбелязват само, че събитието е отменено "по решение на организаторите".

Представлението беше насрочено за 1 февруари. На сцената заедно с Назаров трябваше да излезе и съпругата му Олга Василиева. „Коренът на злото“ е базиран на пиесите „Зелено езеро. Червена вода” и „Есхатологичен романс” на Анна Береза.

В началото на януари в Z-каналите, както наричат националистическите пропагандни прокремълски канали в социалните мрежи, започнаха да се появяват съобщения с искане за забрана на пиесата. Авторите им твърдяха, че изпълнителят на главната роля Назаров провежда антируска дейност и се подиграва със спецоперацията на Путин и Шойгу. Авторите на публикациите призоваха прокуратурата и Следствения комитет да проверят изявленията на Назаров за наличието на състава „дискредитиране на руската армия и фалшификати за нея“.

Дмитрий Назаров реагира много остро, когато на Червения площад в Москва на концерт, посветен на „връщането в Русия“ на анексираните украински земи, актьорът националист Иван Охлобистин с прегракнал глас и истеричен крясък се провикна със старинния военен тюрски зов „Гойда“ и призова множеството на поход срещу Запада.

„Каква Гойда, младеж!“ – отговори със запис в Youtube в стихотворна форма Назаров. „Ти опричник (член на личната гвардия на царя) ли си? Ти куче на синджир ли си на царя безумен?“ Заради стихотворението пропагандистът Владимир Соловьов поиска Назаров да зареже театъра и да престане да хаби бюджетните средства на родината.

Дмитрий Назаров е обичан руски актьор, заслужен артист на Руската федерация. От 90-те години на миналия век е "официалният Главен Дядо Мраз на Русия" с резиденция във Велики Устюг. Като вярващ човек беше си издействал благословия от патриарха Алексей II за въплъщението си в тази роля, тъй като Дядо Мраз се счита за езически персонаж. От 2012 до 2016 година игра главната роля на главен готвач на ресторантите Claude Monet и Victor на Виктор Баринов в комедийния телевизионен сеирал "Кухня", излъчван и в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

5

6екеr4о

16.01 2023 в 14:34

Дедо Пишу е твърдо убеден, че пернишките простаци са еманация на човешката цивилизация! Аз съм от поколението, което помни, че у пернишките мини и металургии бяха въдворени доста пандизчии и всекакви криминални типове, включително провалили се валутни проститутки и други магистрални черноборсаджийки. Та вследствие на алкохолизъм, системен, както и на кръвосмешения, също системни, са се пръкнали таквиз величави титани на мисълта, като Дедалото Пишу...

-5840

4

И защо виждаш сламката в окото на брат си, а не забелязваш гредата в своето око?

За експеримента пробвайте по публична медия да говорите против евреи, негри, геьове, ЕС или глутниците помияри по улиците, после критикувайте :).

-240

3

редовно четящ

13.01 2023 в 16:59

Един от малкото свестни представители на руската интелигенция.

2099

2

Mateevk

13.01 2023 в 13:05

Браво на него! Гледал съм много сериали от "Кухня", където прави страхотна роля. Не са свършили свестните и добри хора в Русия и тяхното време рано или късно ще дойде. Дано е по-скоро!

345

1

Джендо Джедев

13.01 2023 в 12:55

Фашизъм в действие! Между тая клета кочина и нацистка Германия вече няма почти никаква разлика. Не си научиха урока тия алкаши и това е!