Стотици се простиха с великата Татяна Лолова

Венци Мицов 26 март 2021 в 12:12 7998 0

Сбогом с голямата актриса Татяна Лолова си вземат днес стотици граждани.

На поклонението, което започна в 11 часа в Сатиричния театър "Алеко Константинов", дойдоха колеги на актрисата, политици, почитатели.

Заради извънредната ситуация у нас поклонението е символично, на втория етаж на театъра е поставена голяма снимка на Татяна Лолова, а самото поклонение пред тленните останки на актрисата ще се състои в тесен семеен кръг.

Кметът на София Йорданка Фандъкова бе сред дошлите да си вземат последно сбогом с актрисата. „Тя ни даваше мъдрост и оптимизъм и ще продължава да ни го дава. България загуби велика актриса. Тя ни остави своята усмивка, която ще продължи да бъде с нас винаги“, каза Фандъкова.

„Тя беше слънчев човек. Човек, се държеше страхотно при всякакви трудности. Тя беше човек на света. Отива си един човек, индивидуалност...неповторим човек“, каза големият актьор Славчо Пеев.

От името на БНТ телевизионния водещ Драгомир Драганов поднесе венец. "Днес е един чудовищно тъжен ден, но Татяна Лолова остава завинаги. От името на всички, работили с нея през годините дълбок поклон", каза той.

Поклонението ще продължи до 13 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови