Сценаристката на „Трудно е да бъдеш Бог” идва в България

OFFNews Последна промяна на 02 март 2014 в 15:16 1410 0

Директорът на СФФ - Стефан Китанов, показва вътрешността на консервената кутия с билет.
Директорът на СФФ - Стефан Китанов, показва вътрешността на консервената кутия с билет.

Светлана Кармалита, сценаристката на филма на Алексей Герман – „Трудно е да бъдеш Бог”, ще посети България, за да представи "лебедовата песен" на режисьора в рамките на София Филм Фест (СФФ) 2014.

Друг интересен момент по време на фестивала ще бъде излъчването в Дома на киното на ексклузивни прожекции на три шекспирови пиеси, поставени на сцената на световноизвестния английски театър - Shakespeare's Globe Theatre.

Театралните постановки на голям екран ще са „Ромео и Жулиета”, „Както Ви харесва” и „Хенри V”.

Поставянето на пиесите отбелязва 450 години от раждането на драматурга.

Специален подарък от Италианския културен институт ще бъде предоставянето за безплатно гледане на най-добрите филми от периода на Неореализъм на италианското кино, развиващ се между 1945 и 1954 година.

Прожекциите започват в края на СФФ с „Рим открит град” на Роберто Роселини и продължават с „Германия нулева година“, „Мамините синчета“, „Хляб, любов и фантазия“ и др.

Лентите ще бъдат показани през април, май и юни в Дома на киното, като всяка седмица ще е посветена на различна творба.

На 16 март представяне ще има филмът на Паоло Сорентино - „Великата красота“.

Други две продукции на великия италиански режисьор, които ще може да видим, са „Последствията на любовта” и „Това трябва да е мястото!”

Проектът на Вим Вендерс „Катедрали на културата“ ще покаже 6 архитектурни сгради от цял свят, които разказват за себе си.

3D поредицата се развива в 6 новели, които се дело освен на Вендерс и на още петима режисьора, сред които и Робърт Редфорд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови