Станете част от младежкото жури на Венецианския кинофестивал

ОFFNews Последна промяна на 02 април 2017 в 20:28 3388 0

Трима киномани от България на възраст между 18 и 25 години ще имат шанса да станат част от Младежкото жури на филмовия фестивал във Венеция през септември тази година.

България ще предложи трима кандидати за Журито на младите киномани. Те ще бъдат избрани сред зрителите, които посещават прожекциите на програмата „София Филм Фест за учащи” в Дома на киното. Всички членове на общността и Клуба „София Филм Фест за учащи” са поканени да кандидатстват за излъчване на тримата кандидати на Дома на киното за Журито на младите киномани във Венеция.

До момента четирима представители, подадени като кандидати от Дома на киното, България, посетиха Венеция като членове на младежкото жури „28 пъти кино” - Милена Панева през 2010, Анастас Пунев през 2012, Милена Александрова през 2013 и Стефан Прохоров през 2014 година.

Участниците в журито ще получат акредитация със специален достъп до прожекциите на кино-форума, както и покриване на разходите им за път и нощувки.

Кой може да участва?

• Киномани на възраст между 18 и 25 години;
• Необходимо е отлично владеене на английски език (четене, писане, говорене) за участие в обсъжданията на филмите с киноспециалисти и колеги;
• Добра подготовка и владеене на писмената реч с цел публикации на ревюта, писане на блог-статии.

Как се кандидатства?

• Трябва да бъде изпратено видео селфи на английски език с продължителност не повече от 45 секунди, в което кандидатите се представят – как се казват, от кой град и коя държава са, а също и говорят за някой от последните филми, които са гледали – защо им харесва, какви качества притежава. Видеото трябва да е във висока резолюция, с добър звук. Видео селфитата трябва да бъдат изпратени чрез Wetransfer.com до press@siff.bg.
• Трябва да бъде изпратен формулярът за кандидатстване, попълнен на английски език, на адрес press@siff.bg с тема на писмото VENICE Young Jury 2017, до 20 април 2017, 20:00 часа.

Какво се случва с избраниците?

Получават самолетен билет за Венеция; настаняват ги на Лидо, в непосредствена близост до залите на фестивала; получават акредитация, която им осигурява приоритетен достъп до прожекците на филмите във „Венециански дни”.

Избраниците трябва да са на разположение:

• да присъстват във Венеция от 28 август до 10 септември 2017 година (датите на фестивала са 30 август-9 септември 2017);
• да участват като член на Младежкото жури, оценяващо филмите в селекцията „Венециански дни”;
• да изгледат всички филми, представени във „Венециански дни” и състезаващи се за Наградата LUX за 2017 година;
• да участват в кръгли маси, обсъждания и дискусии със създателите на филмите и други гости;
• да се включат в списването на блог, който е специално разработен за това събитие, както и да пишат рецензии, които може да бъдат публикувани в уебсайтове на медийни партньори на фестивала;
• да се включат в писането на постове за социалните мрежи на Europa Cinemas;
• да бъдат активни посланици на Филмовите дни LUX, организирани в европейските държави след края на венецианския фестивал.

Краен срок за подаване на документи – 20 април. Одобрените 3-ма кандидати за Журито на младите киномани във Венеция ще бъдат обявени на 25 април.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !