Среща с Миленита и безплатно гледане на "Лора от сутрин до вечер"

OFFNEWS 15 декември 2015 в 15:55 4980 2

В селекцията "100 години българско кино - Дискусионен клуб с автограф" с вход свободен следва филмът „Лора от сутрин до вечер“.

Датата е 16 декември, сряда, а часът – 18:30. На гости в Дома на киното са неговият режисьор и сценарист Димитър Коцев - Шошо и актрисата от музикалната сцена Миленита. Киновед на прожекцията ще бъде доц. Петя Александрова.

„Лора от сутрин до вечер“ е български игрален филм от 2011 г. Филмът е дебют в киното както за режисьора Димитър Коцев-Шошо, така и за голяма част от актьорския състав. Въпреки че е заснет без държавно финансиране (с бюджет от само 10 000 лв. и с фотоапарат Canon 7D), "Лора от сутрин до вечер" успява да се наложи по кината в България.

Необикновена история, разказана по необикновен начин, заснета от необикновен екип. Освен режисьор, Димитър Коцев-Шошо е и е автор на романа, който е в основата на филма. Макар и дебютант в игралното кино, той има опит зад камерата от работата си по предаването „Другата България“ и от музикалната телевизия ММ.

С писателя-режисьор не свършва необикновеното в екипа. В главната роля без хонорар се е снимала певицата и композитор Миленита. Нейната героиня Лора е въвлечена в приключение с необичайни случки и хора. „Лора от сутрин до вечер“ много прилича на филм, в който самите ние всекидневно играем – всички се лутаме в джунглата на желанията, мечтите и свръхамбициозните проекти, придружени от добри приятели, и понякога озоваващи се в нелепи ситуации.

„Лора от сутрин до вечер” събира в симпатично градско приключение с дози смях и мистични зарчета няколко чудесни млади хора, които дори не подозират колко точно проблеми могат да донесат сбъднатите желания. Отговорът е – достатъчно, за да запълнят цял един ден.

„100 години българско кино - Дискусионен клуб с автограф” е програма на Дома на киното, специално посветена на българското кино и неговия 100-годишен юбилей. Проектът е с вход свободен за всички зрители. Прожекциите са всяка сряда вечер от 23 септември до 23 декември в Дом на киното.

На 23 декември от 18:30 ще бъде последната прожекция от по случай 100-годишнината – филмът „Отчуждение”на режисьора Милко Лазаров. Домът на киното кани всички екипи на филмите на среща с публиката и питие в края на големия киноюбилей и на прага на коледните празници. Зрителите могат да вземат своите безплатни пропуски от касата на Дома на киното още тази седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!