"София диша" от 2 август на Малките пет кьошета

OFFNews 28 юли 2015 в 13:57 2916 0

5 централни столични улици ще заживеят фестивален живот в общо 5 тематични събития, посветени на екологията, визуалните изкуства, литературата, спорта, музиката и танца по време на шестото издание на "София диша".

Малките пет кьошета, улиците „Ангел Кънчев”, „Пиротска”, „Цар Иван Шишман” и „Оборище” ще са тазгодишните свободни зони за срещи и изкуство на най-големия открит фестивал в София.

По време на фестивала хората ще разберат повече за различни социални каузи и образователни инициативи, млади артисти и предприемачи и хора с иновативни бизнес начинания.

Заради засиления интерес за участие "София диша", събитието ще проведе мащабно социологическо проучване, целящо да даде посоката на развитие и разширяване на фестивала през 2016г.

Началото на „София диша” тази година е на 2 август, от 16.00 часа до 22.00 часа, в района на улиците около Малките пет кьошета, а основата тема ще бъде екологията.

В рамките на първата неделя от фестивала ще вземат участие български производители на натурални продукти, сред които биоферми, производители на мед и пчелни продукти, производители на предмети и играчки от естествени материали. Голямата част от участниците са малки семейни компании, които ще представят екологични български продукти с ново отношение към природата или произведени чрез традиционни или забравени технологии и занаяти. Така освен презентация на разнообразна продукция, през тази неделя ще случат и работилници – включително и за деца, като тази за направата на играчки от натурално зърнено нишесте.

Очаквайте ежеседмична информация за следващите фестивални дни до края на месеца.

Провеждането на фестивала отново ще наложи затварянето за движение на някои от улиците в центъра на столицата, графикът за което може да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови