След 40-годишно прекъсване АBBA се завръщат с албума Voyage

OFFNews 05 ноември 2021 в 09:26 4150 0

39 години и няколко месеца. Толкова изминаха от официалното разпадане на култовия поп-диско квартет АBBA.

През 1982 година групата се разпада, а днес, 4 десетилетия по-късно, шведите се завръщат с нов албум, който носи името Voyage.

Кратко съобщение от групата разпространиха световните информационни агенции. То е свързано със събирането на групата:

„Мина много време, откакто за последно работихме заедно. Почти 40 години. През 1982 г. взехме решение да сложим край на музикалната си кариера. Вдъхновение да се съберем отново, дойде от реализирането на една дългогодишна наша мечта, а именно революционният концерт ABBA VOYAGE, който ще се състои през 2022 г. в специално изградената ABBA Arena в Лондон. Мисълта, че ще седнем в публиката и ще наблюдаваме нашите 3D холограми да изпълняват най-големите ни хитове, е нереално и същевременно удивително!“

След като през септември изпълнителите обявиха сензационното си завръщане с живо включване в YouTube, гледано от над 2 000 000 зрители, те счупиха рекорда на Universal Music Group за най-бързата предварителна продажба във Великобритания - над 80 000 копия за три дни.

Новият албум е плод на четири години неуморна работа, през които АBBA се срещат в студиото на Benny Andersson в Стокхолм и създават магията, наречена "Voyage" . Както всички предишни заглавия на любимата четворка, "Voyage" е написан и продуциран от Benny и Björn Ulvaeus, a аранжиментите и текстове им се се допълват от неповторимите вокали на Agnetha Fältskog и Anni-Frid Lyngstad.

„Първите сесии през 2018 г. бяха толкова забавни, че когато Benny се обади да ме пита дали искам да изпея още няколко песни, веднага се съгласих! Истинска радост бе да работя с групата отново. Надявам се нашите фенове да почувстват емоцията и енергията, които вложихме в създаването на албума”, споделя певицата Anni-Frid.

Ето кои са песните, съдържащи се в новият албум на групата:

I Still Have Faith In You
When You Danced With Me
Little Things
Don’t Shut Me Down
Just A Notion
I Can Be That Woman
Keep An Eye on Dan
Bumblebee
No Doubt About It
Ode to Freedom

Албумът вече може да бъде закупен и в България, а издател е "Анимато мюзик" и "Universal Music Group".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови