Шарена музикална програма по време на София Филм Фест 2015

OFFNews 05 март 2015 в 13:25 2904 0

Цяла седмица, между 6-ти и 12-ти март, всички мело и киномани ще слушат 1000 names, Jeremy?, The Top Stoppers, Acoustic Corporation, LaText, Mr Morski и Swing Revival Collective на живо.

Музикалната програма на София Филм Фест Party ZoO по традиция ще се проведе в Matti D. Началният час на всички събития е 22 ч., с изключение на суинг купона на 12-ти март, който ще се завихри още от 21 ч.

Откриващото парти в петък е подчинено на двамата диджеи от 1000 names, които не се спират пред нищо, за да забъркват хип хоп с електронни ритми. Нико (99 Mistakes) и Марго (Casio Blaster) самоопределят стила си като „turn the lights out home kind of clap“ и карат феновете да ръкопляскат на музикално-филмотечна вълна на 6-ти март.

Следващата тематична вечер (7-ми март) не задава въпроси, а категорично „черпи“ посетителите на Matti D с Jeremy?. След успеха на видеото им Fake Fruit вече Ерсин Мустафов, Ташо Колев, Росен Ватев и Емо Бонев категорично си завоюваха прозвището на една от най-перспективните алтернативни български банди.

Освен тях, няма как любителите на качествен хип хоп да пропуснат опияняващия глас на Yoko от The Top Stoppers, които забиват в Matti D на 8-ми март. От 2012 г. насам Piro, Yoko, Feel и Wosh не признават граници в стила си и вдигат високо ръцете на хип хоп феновете.

В понеделник, на 9-ти март, Party ZoO продължава с пълен заряд от фънк, суинг и етно благодарение на Acoustic Corporation. Шестимата музиканти, чието турне е в разгара си, предлагат акустични пътешествия, закачлива брас секция и грууви бас линии, съчетани с еклектични барабани.

Пътуването из дебрите на музикалната програма на София Филм Фест включва романтиката на LaText и непринудеността на Миро Морски. На 10-ти март Елена Пенева, Петър Чухов, Иван С. Вълев и Гриша Маникатов от LaText обстрелват пак с неподправена рок поезия.

На 11-ти март пък Mr Morski and The Amateurs ще дадат да се разбере, че техните октави и китари се чуват далеч отвъд софийското равно поле.

За финал Party ZoO раздвижва всички парти животни със Swing Revival Collective на 12-ти март. Съставните части на машината са седем музиканти, които не жалят феновете на суинга, а принуждават всички да танцуват.

Входът за „зоологическата музикална градина“ във Фестивалния център Matti D е свободен за всички киномани, които представят билет, акредитация или покана за Sofia International Film Fest.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови