Само дни ни делят от най-голямото кино събитие у нас - София филм фест

ОFFNews 27 февруари 2018 в 16:56 2073 0

Само след 8 дни световното кино и неговите автори ще преместят фокуса си към столицата на България, която през първата половина на 2018 е и столица на обединена Европа.

Международният филмов фестивал София филм фест (Sofia International Film Festival) ще се срещне за 22-ра поредна година с вярната си публика и многобройните международни гости – в София през март ще бъдат представени най-актуалните творби от европейското, световното и българското кино.

През 2018 година темата на София филм фест, преплетена творчески във визията на фестивала, е свързана с избора на София за Европейска столица на спорта. Тази титла има за цел да популяризира активния начин на живот, развитието на спортни политики и инфраструктура с добри съоръжения, програми и активности. Акцентът е върху масовия спорт и върху значението на спорта като приоритет в живота на хората. Този специален фокус ще присъства и във филмовата програма на фестивала чрез селекция от филми и събития на спортна тематика.

Официалното откриване на 22-рия София филм фест е на 7 март. Церемонията по награждаването ще се състои на 16 март. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до 29 март. 

Ще бъдат представени 172 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 20 късометражни филма.

За пета поредна година фестивалът предлага билет в кен. Ще откриете своя билет за кино на местата, на които пазарувате, в магазини за подаръци, книжарници, барове и още много локации.

Програма на фестивала може да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови