Препоръчваме ви: 'Лунатици' в Народен театър 'Иван Вазов'

OFFNews 06 юни 2018 в 00:05 2673 0

Днес от 19:00 часа в Камерната зала на Народния театър ще се постави пиесата "Лунатици".

„Лунатици” е динамична и очарователна комедия за двойка прочути навремето актьори – Джордж и Шарлът Хей, които сега са принудени да играят в градчета като Бъфълоу и на малки бедни сцени – като тази на театър „Ерлангър”. Но нито Джордж, нито Шарлът, нито дъщеря им Розалинд, нито вече възрастната бивша актриса Етел, както и младите им колеги не са загубили вярата, че единствено и само театърът ,,е спасителното ни въже, живата ни връзка с хората и човещината” и в лудешки ритъм продължават да играят, да мечтаят за нови роли, да обичат и очароват публиката.

Вече повече от двайсет години драматургът Кен Лудвиг е определян като „светлия лъч на комедията, без който не може да мине нито един театър в Америка”.

Авторът на „Лунатици” всъщност е многостранен талант – музикант, учил в Харвардския университет при Ленард Бърнстейн, театрал, обучавал се в Кембридж по ,,История на театъра”, а също и актьор, режисьор, продуцент и автор на пиеси, преведени на повече от трийсет езика и играни в двадесет страни. Един истински ,,лунатик”, влюбен в театъра и посветил му цялото си вдъхновение, защото в повечето от пиесите на Кен Лудвиг или поне в най-често поставяните, действието се развива на и зад театралната сцена; в тях главни действащи лица са актьорите, а самите пиеси представляват истински романтично и искрено обяснение в любов към Театъра.

Вижте и останалите ни предложения за интересни събития за днешния ден:

Музика

В Градската градина в столицата от 19:00 часа ще се проведе международно литературно представяне и джаз с участието на Джаз формация „София“.

Повече информация можете да получите тук.

Концерт

Концерт от програмата на МФ „Софийски музикални седмици“: „Класика в жанра“ – Концерт на София квартет започва от 19:00 часа започва в Софийската филхармония. 

Повече информация за събитие можете да получите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови