Препоръчваме ви: 'Колко е важно да бъдеш сериозен (години по-късно)' в Народния театър

OFFNews 05 юни 2018 в 01:05 3137 0

Днес от 19:30 часа в Народен театър "Иван Вазов" ще се играе пиесата „Колко е важно да бъдеш сериозен (години по-късно).

Повече от 30 години след края на историята в "Колко е важно да бъдеш сериозен" героите от прочутата пиеса на Оскар Уайлд отново попадат в трагикомични житейски ситуации – този път в продължение, написано от американския драматург Том Томас.

Томас се справя блестящо с предизвикателството да продължи историята на Уайлдовите герои, пренасяйки ги в 1933 година, когато Хитлер идва на власт в Германия, Голямата Депресия и Краха на Уолстрийт са в разгара си. А също и бомбардировките, тъгата по отминалите години и блестящата алегория на един изгубен щастлив живот с празните тенджери вместо каски на главите.

Режисьорът Бойко Илиев е поканил на сцената впечатляващ актьорски състав. С присъщата си неподправеност Антон Радичев влиза в кожата на артистичния Алджи, когото никакви обстоятелства не могат да принудят да се откаже от всекидневните си ритуали и привички. Още по-малко пък ненадейното пристигане на брат му, отмъкнал преди 34 години годеницата му. В ролята на "жалкия дегенерат" Ърни, каквито определения не му спестява той, макар и след толкова време, класна игра показва Кирил Кавадарков. Не им отстъпва и женското дуо Добринка Станкова и Милена Атанасова, които приемат образите на все така палавите съпруги - Гуен и Сесили. Да удържат нивото напрягат мишци младите Славена Зайкова (щерката Бренда) и Цветан Пейчев (барабанист и бъдещ зет). Последният има своя звезден миг, убедително превъплъщавайки се в некадърен комик, който, ако изобщо притежава някакъв талант, е да разплаче публиката, а не да я разсмее.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков