Препоръчваме ви: 'Исус Христос - суперзвезда' директно от Бродуей

ОFFNews 05 април 2018 в 00:34 2467 0

Тази година великият композитор Андрю Лойд Уебър става на 70 години. Той ще отпразнува рождения си ден под мотото "Без маска".

Цяла Европа ще празнува юбилея с турнето на „Исус Христос - суперзвезда“, чиято последна дата е в Зала 1 на НДК. Със зрелищното шоу днес (има обявени две допълнителни дати - 6 и 7 април) ще приключат и тържествата по повод 70-годишния юбилей на един от най-големите композитори на нашето време.

"Без маска" ще се казва и автобиографичната книга на Уебър, която ще бъде представена на 6 март. Нещо повече – през март предстои да излезе на пазара платинената колекция с негови музикални произведения. В нея, събрани на едно място, ще чуем песните от „Котките“, „Евита“, „Исус Христос - суперзвезда“, „Фантомът на операта“ и други. Изненадата ще са изпълненията на Барбара Стрейзънд, Бионсе, Грегъри Портър, Лана Дел Рей, Мадона, Никол Шерцингер, Сара Брайтмън и много други. Платинената колекция дискове излиза на пазара на 16 март.

„Дължа на всички, участвали в съставянето на тази компилация, едно огромно благодаря. Очевидно е, че много е мислено, за да се изберат произведения от моята почти 50-годишна кариера. Тази компилация ми носи спомени и прави един композитор много щастлив. Разбира се, че обичам и новите парчета и обичам оркестралните сюити. Няма нещо, което един композитор да обича повече, отколкото да чуе своите мелодии, изпълнени от оркестър“, казва Уебър за предстоящото излизане на диска.

Вижте и другите ни предложения за интересни културни събития днес:

Кино 

От 21:05 в Дома на киното ще бъде прожектиран един от най-интересните филми, които спечелиха публиката на тазгодишното издание на София филм фест - "Проектът "Флорида". Режисьорът Шон Бейкър дойде от САЩ специално, за да представи филма си у нас. 

Ревю на филма може да прочетете тук

Театър

"Bella Donna" в сатиричен театър "Алеко Константинов".

Сюжетът на „Bella Donna”е пикантно интересен и много смешен. Какво се случва, когато изключително прелестната, очарователна и умна Кармен, която обича до полуда мъжете, е убедена, че всеки от тях има гаранционен срок от две години?

Изложба

"Италиански футуризъм и модерно изкуство в България. Примерът на Николай Дюлгеров" е интересна изложба, която може да посетите в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews