Премиера и дебат около сборника #Протестът

OFFNews Последна промяна на 12 юни 2014 в 18:01 1977 2

Снимка hssfoundation.org

На 13 юни от 19 ч. в Центъра за култура и дебат "Червената къща" ще бъде представен сборникът #Протестът: анализи и позиции в българската преса - лято 2013.

Негови съставители са Даниел Симилов и Леа Вайсова. 

В представянето-дебат ще вземат участие проф. Венелин Ганев (политолог), проф. Георги Близнашки (конституционалист), проф. Майя Грекова (социолог), доц. Боян Знеполски (социолог) и др.

Входът за събитието е свободен.

Сборникът с анализи и позиции в българските печатни и онлайн медии прави обзор на най-актуалната тема през изминалата година: протестите.

#Протестът засяга първите месеци от започналия на 14 юни протест срещу правителството на Пламен Орешарски и 42-то Народно събрание, като обхваща периода средата на юни-началото на септември 2013 г.

Подбраните от съставителите текстове са от водещи вестници и информационни сайтове.

С #Протестът съставителите целят да създадат прегледност относно „структурните позиции и актьорите, които ги произвеждат и заемат", в българското публично пространство. Средството, чрез което Смилов и Вайсова артикулират позициите, е „даването на думата" на самите актьори, но по начин, по който гласовете им вече не са разпръснати из множеството медии, а „са събрани на едно място, в една книга".

Сборникът се опитва да улови зараждането на тези и интерпретации, които следва да покажат битката около въпроса: Какво искаме да бъде обществото, в което да живеем? Година по-късно това питане продължава да е актуално и повод за дебат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2014 в 19:30

Еми тоя "протест" така и така СЕ ПРОВАЛИ, са кво толко има да се умува. Слаба организационна работа, ниско финансиране от дедо Шорош и ГРОБ, кухи лозунги, объркан транспорт, абе ЕДИН ГОЛЯМ ПРОВАЛ.

Това се едно немците да обсъждат ВСВ или пиндосите войната във Виетнам. ПОРАЖЕНИЕ, КРАХ и ИЗЛАГАЦИЯ.

12.06 2014 в 18:14

Леле за тази простотия и сборник ли издадохте?
Добре ,след години може да се изучава като политикономия на продажните НПО - американски коксъкърс