Postmodern Jukebox разходиха с век назад хиляди в НДК

Георги Ангелов, Снимки: Виктория Вучева 30 юни 2022 в 18:14 3317 0

Postmodern Jukebox

Снимка Виктория Вучева

Postmodern Jukebox

Концертът на поп-джаз магьосниците Postmodern Jukebox в зала 1 на НДК беше планиран като голямото завръщане на формацията в България. И не просто, че беше грандиозно и в залата беше почти пълна, но и магията им, която представя хитове от наши дни в аранжимент характерен от 20-те години на миналия век проработи в пълна сила. Така хилядите в залата усетиха с ушите и очите си как се превръщат в пътешественици във времето.

Софийските пътешествениците във времето разбраха как биха прозвучали познатите им хитовете, ако бяха изсвирени от най-добрите суинг-джазовите оркестри в САЩ от преди век. А инструменталистите и певците от оркестъра създаден от Скот Брадли не просто са добри, а дори взривяват сетивата и заразяват с еуфория, както разбраха хората на концерта в София на 29 юни. В първата част плейлистата включваще хитовете Happy Days/Roaring 20s; Oops I Did It Again; I Will Survive; Thriller; Evolution of Tap; Seven Nation Army; Radioactive. 

Снимка: Виктория Вучева

Според авторът на тези редове върхът на емоцията на концерта беше кавъра на Creeep с оригинал Radiohead и един от бисовете - I Still Haven't Found What I'm Looking For на U2. Другият бис - All about That Bass не просто накара всички в  залата да станат на крака, но и да се разтанцуват. 

Снимка: Виктория Вучева

Концертът в София е част от завръщането на групата на сцената с грандиозно световно турне - The Grand Reopening Tour. То започна през есента на 2021, ще продължи през 2022, и ще обиколи САЩ, Канада, Европа и Нова Зеландия. 

В края на 2019 Postmodern Jukebox тръгна с голямо турне да отпразнува настъпването на 20-те години на века, обещавайки на публиката по цял свят най-сензационните партита в стил Гетсби. През декември 2019 трупата мина с едни от най-големите си звезди и през София. Само след седем концерта от турнето Welcome to the Twenties 2.0, създателят им Скот Брадли се наложи да го отмени, тъй като глобалната пандемия заглуши музиката на живо за повече от година.

„Ужасно е как историята се повтаря – казва Брадли за спирането на предишното и началото на новото турне, - и поразително как хората тогава говорят за същите чувства – изморени от това да бъдат затворени и изолирани, преживявайки пандемията. Те просто са искали да излязат, да танцуват, да се забавляват, и да се срещат отново. Музиката е изпълнявала толкова ценна функция – вдъхновявала ни е и ни е напомняла за споделената човечност през цялата ни история. И няма никакъв заместител на това - да се съберем и заедно и да почувстваме силата и мощта на живота”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!