Последна информация за концерта на Karma To Burn днес

ОFFNews Последна промяна на 10 октомври 2016 в 17:18 5302 1

Днес, 10 октомври, в столичния клуб "Mixtape 5" ще се проведе концертът на стоунър великаните Karma To Burn и Them Frequencies.

Вратите на клуба ще отворят в 20:00, а в 20:45 часа на сцената ще излезе подгряващата група. Един час по-късно ще можем да видим и основните изпълнители за вечерта - Karma To Burn.

Билети ще бъдат в продажба онлайн до 20:00 тази вечер само в мрежата на "Ticketlogic". Цената им е 20 лв., а на място ще са по 25 лв.

За Karma To Burn:

Годината е 1995. Банди като Kyuss, Clutch, Monster Magnet и Yawning Man вече ваят постаментите на това, което в края на века ще се облече в термина „стоунър рок”. Тогава отнейде из Апалачите слиза рифовото чудовище Karma To Burn, което напук на всички решава, че може да взима жертви и фенове само с трима души, без никакви вокали.

След един компромисен албум с певец заради настояване на лейбъла, в края на 90-те Karma To Burn вече са трън в очите на бизнеса и култ за феновете с албуми, изцяло от рифови мелачки с брутален ритъм, от които ти се кърка силно уиски и студена бира, а брадата расте на бързи обороти дори по женски лица. И тъй като в бандата не са момчетата, които съвестната домакиня би поканила на вечеря с дъщеря си, след турнета с банди като Kyuss, Clutch и Motorhead и три албума, които ги превръщат в абсолютни легенди на стоунъра, Karma To Burn се разпадат с гръм и трясък.

И така до 2009, когато, превъзмогнали наркотични абстиненции и взаимна непоносимост, тримата се завръщат по-шумни от всякога. И ако първите им три албума ги издигнаха в култ, то следващите четири заковават името им с ръждиви пирони и верижен трион в самото чело на независимия и непукистичен рокенрол.