Подписка зове за спасяване на Торин в третата част на „Хобит“

OFFNews 09 май 2014 в 21:08 9419 1

Торин Дъбощит.
Торин Дъбощит.

Почитатели на Торин Дъбощит започнаха интернет подписка за спасяването му от гибел в третата част на филмовата поредица „Хобит“.

На прочелите книгата им е известно, че в края й Торин загива. Някои хора обаче явно не са съгласни с решението на Толкин и са решили да се осланят на склонността на режисьора Питър Джаксън да променя историята в книгата.

За тяхно съжаление Джаксън досега не е посмял да направи подобна кардинална промяна, тъй като повечето изкривявания в сюжета са по-скоро „козметични“ и в крайна сметка не пречат на развитието на историята, както си е.

В петицията има и обръщение към Питър Джаксън: „Ние харесваме Торин Дъбощит. За много от нас той значи повече, отколкото можете да си представите – за всеки един от нас, неговите фенове, той представлява нещо различно, привлекателен по свой си начин. И това не е някоя истерична фенска любов. Дълбоко скърбим, че професор Толкин убива Торин в книгите, но в никакъв случай не искаме да поставяме под въпрос правотата на действието му. Вместо това решихме да се обърнем с молба към Вас да не го убивате поне във филма.“

Досега за спасяването на водача на джуджетата са се подписали над 355 души, а още 70 са се подписалите в отделна петиция за спасяването на Торин, Фили и Кили (които също умират в края на книгата). Доводите към тази подписка обаче са по-директни: „Аз наистина съм влюбена в Кили и НАИСТИНА не искам да го виждам как умира. Ще рева, докато не умра.“

Наскоро почитателите на една от най-известните книги на света останаха със смесени чувства, след като официално бе обявено, че името на третия филм ще е "Хобит: Битката на петте армии" вместо "Хобит: Дотам и обратно". Последното име ще се даде като сборно на цялата екранизация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews