"Пинк Мартини" се завръщат за концерт у нас на 21 октомври

ОFFNews 18 май 2015 в 16:41 2412 0

Снимка Facebook

Pink Martini

Американската група "Пинк Мартини" ще зарадва българската публика отново на 21 октомври в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от "БГ Саунд Стейдж".

Музикантите талантливо смесват жанровете, като в творбите им се отличават класика, джаз, старомоден поп, латино и суинг елементи.

През 1994 г. пред харвардския възпитаник Томас Лодърдейл стои политическа кариера. Но вместо това той основава музикална група и кани състудентката си от Харвард Чайна Форбс за вокалистка. Причината за промяната на посоката в живота му е, че той се чувства изморен от политически събития, придружени с отегчителни музикални гости и иска да направи нещо различно - привлекателно и ангажиращо позитивно.

Днес "Пинк Мартини" има дванадесет музиканта и много често изпълнява своя многоезичен репертоар на концертните сцени и със симфонични оркестри. След като са свирили с повече от 40 оркестъра по цял свят, този път и в София те ще имат акомпанимента на симфониците. За разнообразния си репертоар "Пинк Мартини" черпи вдъхновение от романтичните холивудски мюзикъли на 40-те и 50-те години на миналия век.

Освен това се вдъхновява и от музика от всички краища на света. Музиката им е използвана в много филми и сериали, сред които "Семейство Сопрано", "Западното крило", "Г-н и г-жа Смит" и др. Имат седем издадени албума с три милиона продадени копия - "Sympathique" (1997 г.), "Hang On Little Tomato" (2004), "Hey Eugene!" (2007), "Splendor In The Grass" (2009 и "Joy To The World" (2010), "Gat Happy" (2013), "Dream a Little Dream" (2014). Билетите за концерта в София са на цени от 40 до 100 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews