"Пиеса за умиране" със 100-но представление

ОFFNews Последна промяна на 18 февруари 2015 в 13:40 2679 1

Една мрачна постановка влиза във "възрастта на безсмъртието": на 19-ти февруари от 19:00 часа в ТР „Сфумато” ще се играе 100-тното представление на спектакъла „Пиеса за умиране”на Ани Васева и Боян Манчев с Леонид Йовчев, Петър Генков и Галя Костадинова. 

„Пиеса за умиране” представлява авторски и режисьорски манифест на Ани Васева и Боян Манчев и знаменателен актьорски пробив на Леонид Йовчев, Петър Генков и Галя Костадинова (по-рано в ролята – Вяра Коларова и Екатерина Стоянова). Фигурите на Бъфало Бил и Верига магазини Била, на Черния човек и Мъжът с романтична душа, на Ангелите на смъртта, са отдавна култови фигури. Устояването и успехът на „Пиеса за умиране” са свидетелство, че безкомпромисното и антиконформистко, отговорно творчество, напук на всички трудности, устоява и създава високата художествена форма днес.

„Обратно на Витгенщайновия отказ от говорене за нещата, за които трябва да се мълчи, „Пиеса за умиране” е събитие на българската сцена, за което трябва да се говори. Защото говоренето отвоюва пространства от забравата и безразличието. Особено когато адресатът е от такова естество, че мнозина от гласовитите рупори на добрия вкус и витии на претенциозния интелектуализъм пренебрежително го отричат с мълчание”, коментира Николай Колев от БНТ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2015 в 14:28

със100-но = със 100-но (: липсва ви `space`