„Пътуващото лятно кино“ на БНТ1 гостува в Тополовград

ОFFNews Последна промяна на 28 юли 2014 в 15:28 2041 0

„Пътуващото лятно кино“ на БНТ1 пристига в Тополовград на 29 юли.

Във вторник жителите и гостите на града ще могат да се насладят на филма „Маймуни през зимата” и да прекарат една филмова вечер под звездите. Началният час на прожекцията е 20:30 чaса, а мястото е бившето Лятно кино (Детски център).

Инициативата се осъществява с подкрепата на Мтел.

За всички, които са решили да прекарат вечерта си на открито и с приятен филм, ще има изненада от телекома - безплатни пуканки за всеки зрител.

„Пътуващото лятно кино“ на БНТ1 ще обиколи 23 града в цялата страна. Старт на кампанията бе даден на 3-ти юли в София, а финалът е планиран за 31 юли в Малко Търново. Тази година проектът се провежда под мотото „25 години свободна България“. Основните филми, които зрителите могат да видят в киното под звездите, са „Дзифт”, „Кецове”, „Аве”, „Тилт”, „Мила от Марс”и „Подслон”.

Селекцията от филми е посветена на годишнината от началото на българския преход към демокрация. Успоредно с тази селекция, са предвидени и две паралелни програми. Първата от тях е „Златната класика”, в която са незабравимите „Деца играят вън”, „Комитски времена”, „Баш майстора”, „Опасен чар” и „Баща ми бояджията”. В другата селекция са документалните заглавия на БНТ – „Стоичков”, „Златното сърце на София”, посветен на 90-годишнината на храм-паметника „Св. Александър Невски”, „Гласът, който моли Бога за България”, в памет на големия Борис Христов и други. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови