Първият в света „Цирк на лед“ ще спре дъха ни тази зима (видео)

ОFFNews 03 ноември 2016 в 14:52 5724 0

25 от най-изявените руски фигуристи, жонгльори, клоуни, еквилибристи и илюзионисти идват у нас с първия в света „Руски цирк на лед“, който ще се проведе на 7 декември в зала "Арена Армеец" в София.

Талантливите артисти ще сменят над 300 великлепни сценични костюма и ще пренесат зрителите във вълшебния свят на „Спящата красавица“, „Лешникотрошачката“, „Пепеляшка“, „Алиса в страната на чудесата“ и „Снежната кралица“.

Билетите за събитието са вече в продажба на цени от 30 до 100 лева от "Eventim".

„Руски цирк на лед“ представлява синтез между фигурното пързаляне и омагьосващите трикове на цирковото изкуство. Трупата е първата по рода си в света и повече от 50 години спира дъха на зрителите със своето майсторство, красота и прецизност. Богатата история на цирка пази редица рекорди и неповторими артистични трикове. Сегашният арт директор Александър Плашчински, например е единственият човек в света, който може да управлява моноколело с пет гуми върху лед.

Пред българските медии трупата разкри, че за спектаклите си използва изкуствен лед, заради по голямото сцепление при пързалянето. Тази настилка налага по-голяма издържливост от страна на артистите, но и позволява да изпълняват най-сложните си номера, които карат малки и големи зрители да затаяват дъх.

Любопитен факт е, че въпреки тежката програма „Руски цирк върху лед“ често прави по две представления на ден и не спира да забавлява своята интернационална публика!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови