Пърформансът Gob Squad създават епос с участието на обикновени хора в Топлоцентрала

OFFNews 13 септември 2022 в 10:00 1242 0

Gob Squad “Super Night Shot”

Снимка Prudence Upton

Gob Squad “Super Night Shot”

В култовия риалити пърформанс на Gob Squad “Super Night Shot” четирима артисти се появяват из улиците на голям град с дигитални видео камери и специфична задача: да разкажат историята на света за 1 ден във филм, заснет за 1 час.

Благодарение на ентусиазма на артистите и поради спешността на ситуацията, се случва нещо изключително: случайни минувачи стават филмови герои, които танцуват, пеят, говорят и се целуват, преди отново да потънат в неизвестността на обикновения живот.

На 15 и 16 септември (четвъртък и петък) Gob Squad ще “превземат” улиците на София, за да заснемат своята невероятна продукция. Тротоарите на града ще се превърнат в снимачна площадка, а преминаващите хора - в тайни знаменитости, а може би и бъдещи любовници? Gob Squad ще направят всичко възможно това да се случи в рамките само на 1 час, след което между 21 и 22 ч. да бъде показано в Топлоцентрала чрез симултанен монтаж на живо. Уникален риалити пърформанс, който “сглобява" филмов разказ пред очите на участниците в него и публика, която за първи път наблюдава тяхната история.

“Super Night Shot” ще поднесе моментен концентрат от градски живот и ярка анонимност, преобръщайки представите ни за епичен разказ, в който до вчера са участвали само големи герои. “Всеки от нас в само един от милиони, лесно е да бъдем заменени, лесно е да бъдем забравени в град, който всъщност не се нуждае от нас. Но не се тревожете, ние ще променим това - имаме план! Този град се нуждае от нас и филмът ни ще го докаже!” - убедени са Gob Squad.

Магическо пътешествие из улиците на вечерна София, “Super Night Shot” e напълно непредвидимо шоу, което издига баналното всекидневие на друго ниво и играе с представите ни за познатото. Всичко може да се случи и обикновено се случва. Всяко шоу е уникално, а до момента форматът е представян над 250 пъти в различни градове по цял свят, на 6 континента.
Гостуването на Gob Squad в София и регионалния център за съвременни изкуства Топлоцентрала се осъществява в сътрудничество с Гьоте-Институт България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови