Отлагат с месец кинофестивала в Карлови Вари заради пандемията

OFFNews 05 март 2021 в 11:35 2444 0

Снимка kviff.com/en/gallery/

55-то издание на интернационалния филмов фестивал в Карлови Вари, Чехия, се измества с месец заради разрастващата се пандемия от коронавирус, съобщиха организаторите на събитието. 

Фестът ще се проведе между 20 и 28 август, вместо през юли, както беше планирано.

"Решението ни да предприемем тази стъпка беше взето, след консултация с експерти и след внимателно обмисляне на текущата ситуация. Надяваме се, че през следващите месеци броят на ваксинациите ще нарасне значително, което ще помогне за овладяването на пандемията. Това, от своя страна, ще ни помогне да проведем фестивала в Карлови Вари във формат, максимално безопасен за нашите гости. Разбира се, ние сме готови да спазваме всички приложими разпоредби," написаха организаторите на официалния сайт на събитието. 

Изпълнителният директор на KVIFF - Кристоф Муча изтъкна, че преместването на датите на 55-то издание на фестивала не означава дълготрайна промяна на традиционния слот на фестивала в Карлови Вари. 

"56-то издание на фестивала ще се проведе както обичайно, което означава от 1 до 9 юли 2022 г. “, добави той. 

През годините по червения килим на фестивала, учреден от 1946 г., са преминали холивудски звезди като Ума Търман, Мел Гибсън, Робърт де Ниро, Джуди Денч.

Миналата година кинофестивалът в Карлови Вари беше отменен заради пандемията, а по време на изданието му през 2019 г. бяха излъчени 34 световни, осем международни и шест европейски премиери. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!