Отиде си Геша от Fans

OFFNews 05 май 2022 в 15:03 8429 0

Една от емблематичните фигури на софийската музикална контракултура Георги Витанов-Геша ни напусна.

Геша бе познат като собственик и основател на клуб "Fans" и за кратко просъществувалия клуб "R.B.F". Като музикант той свиреше с редица групи, сред които "Черно фередже", където делеше сцена с още една от емблематичните фигури на българската музикална контракултура - Димитър Ковачев-Фънки.

Сайтът WeRock.bg съобщава, че Геша е страдал от сърдечно заболяване в последните години, като това е вероятната причина за кончината му.

В социалните мрежи заваляха реакции на хора, свързани с рок сцената.

Ивайло Ранов - Шеки:

"Отиде си вчера, нашият рок брат ГЕОРГИ ВИТАНОВ-ГЕША. Светъл му път. Нещото което направи той за мен е че повярва в мен и ми даваше шанс. Началото на 2000 година, нямаше много клубна сцена. Геша, собственик на клуб FANS (уникален клуб с история, дал сцена на всички ни. Също и на МИЛЕНА, ВАСКО КРЪПКАТА, ФЪНКИ, МОНОЛИТ, ЧЕРНО ФЕРЕДЖЕ... и още безброй имена) никога не ми отказа когато го попитам за участие-също така и сам ме е кани безброй пъти. В началото събирах 5 човека публика, 7 човека, 15човека. Геша продължаваше да ми дава шанс, без да пресмята... а плащаше на барман, на озвучител, на охрана. Барът губеше, след като не съм вкарал хора-уикенд е, можеше да има по успешен артист и барът да е на печалба. Това не го настройваше срещу мен... а човекът не бе милионер, за да движи изкуствено нещата, когато са зле. Продължаваше да ми дава дати и изведнъж започнах и аз като по успешните си колеги, да пълня клуба.

Нека не забравяме хората подали ни ръка и да не забравяме нaкъде и откъде сме тръгнали. Благодаря, Геш... ПОКЛОН. С уважение ШЕКИ."

Васил Върбанов (Радио Тангра):

"Бог да прости ГЕША!!!! Голям човек!!!!"

Подуене блус бенд:

"Светъл път приятелю, благодарим ти за незабравимите мигове и за приятелството, без теб нашият бар нямаше да бъде това, което е, малка част от духа на Фенса винаги ще живее и при нас."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!