От рок до джаз: Krekhaus представя новия си албум в Маймунарника

ОFFNews 25 юли 2018 в 16:56 2757 0

Една от най-интересните български банди - Krekhaus, ще представи утре първият си албум Odd One Out пред публика на сцената на столичния клуб "Маймунарника".

Момчетата ще излязат точно в 21.00 часа, за да представят стила си, който смесва различни музикални течения като фънк, джаз, хардрок, психеделичен рок в интересен микс със собствен чар.

Интересно в техните живи изпълнения е импровизацията и неподправеното поведение на музикантите на сцената. Krekhaus позволяват композициите да се развият от общуването им един с друг по време на свирене, без нужда от предварително структуриране на песента. Те се стремят да превърнат всеки концерт в отделно изживяване, по време на концерти за тях е най-важно да си дадат творческа свобода, за да създадат всеки музикален свят, който могат да си представят.

Момчетата са твърдо убедени, че с музиката си могат да докажат, че публиката не слуша само хитове "еднодневки" от музикалните класации и че нестандартна музика, без подкрепа на голям лейбъл зад гърба ѝ, може да бъде толкова популярна, колкото и продукции със солиден финансов ресурс.

Odd One Out

Odd One Out е името на първия албум на групата, която се сформира през 2014 г. Албумът е записан на живо, защото Krekhaus чувстват, че много от рок записите вече се продуцират като електронна музика –с метроном, което според тях е "еднакво, равно и сухо".

Той обединява стиловете рок, фънк, соул, психеделиченрок и джаз, а по всички личи, че ще ни очаква една доста интересна музикална вечер.

Повече информация за събитието ще откриете тук.

Билети ще откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови